CyberFreight verzorgt logistieke proces en transport voor gedoneerde koelkasten voor Kind hulpprogramma’s in Haïti
CyberFreight verzorgt het logistieke proces en transport voor gedoneerde koelkasten voor kind hulpprogramma’s in Haïti. De 6 gedoneerde koelkasten zijn woensdag 27 januari vanuit onze opslag in Nieuw-Vennep op transport gegaan.
Vanuit de haven van Rotterdam vertrekt de zending naar Haïti. Bij deze gelegenheid waren Maarten ten Houten van Coolfinity, die de koelkasten hebben gedoneerd aan Stichting WereldOuders, en Pauline Lemberger van Stichting WereldOuders bij CyberFreight aanwezig.
“Covid-19 zet de hele wereld op z’n kop, maar voor ons blijven kinderen prioriteit nummer één”, aldus Pauline Lemberger, Stichting WereldOuders
De koelkasten komen als alles volgens planning verloopt over ongeveer 3 weken (eind februari) aan in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti waarna ze hun eindbestemming bereiken. De koelkasten gaan na aankomst rechtstreeks naar verschillende kind hulpprogramma’s en naar het St. Damien Kinderziekenhuis waar de kinderen nu verzekerd zijn van vers eten en drinken.
CyberFreight is verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan een dergelijk bijzondere zending in de vorm van het logistieke proces en het transport.
Op de foto: Maarten ten Houten (Coolfinity) en Pauline Lemberger (Stichting WereldOuders)
OVER STICHTING WERELDOUDERS
Stichting WereldOuders helpt kwetsbare kinderen en hun familie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. “Wij geloven in de kracht van familie. Ieder kind verdient aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Daarom bieden we kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika een stabiele en warme thuisbasis, zodat ze kans hebben op een betere toekomst. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid”, zegt Pauline Lemberger.
OVER COOLFINITY
De koelkasten van Coolfinity zijn zeer geschikt voor tropische landen waar de stroomvoorziening niet altijd even stabiel is. Hierdoor is de kans groot is dat voeding, drinken en soms zelfs medicatie verloren gaat en weggegooid moet worden. De Coolfinity Coolers werken met een thermische batterij, een IceBank genaamd, die zes uur opgeladen moet worden en vervolgens tot twee dagen lang producten, zonder elektriciteit, koel kunnen houden. “Als temperaturen hoog zijn, kunnen voedsel en medicijnen snel bederven. Onze koelkasten lossen dit probleem op ”, legt Maarten ten Houten, directeur van Coolfinity uit.
“In deze moeilijke tijden hebben wij ook een sociale rol te vervullen. (..) Daarom hebben wij besloten zes koelkasten aan WereldOuders te doneren. Dit is wat wij nu kunnen doen”, zegt Maarten ten Houten, Directeur Coolfinity.