Contact

Email

Offerte

Track & Trace

opslag-geneemiddelen-pharma_logistics_cyberfreight
Opslag van Geneesmiddelen

Opslag van Geneesmiddelen

De opslag van farmaceutische producten, of het nu geneesmiddelen zijn of grondstoffen (API’s – Active Pharmaceutical Ingredients) betreft, zijn onderhevig aan zeer strikte regelgeving. Deze regelgeving wordt ook wel Good Distribution Practices genoemd. De regels worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn vastgesteld op basis van EU-richtlijnen. Tevens ziet het Ministerie met behulp van de afdeling IGZ (Inspectie voor Gezondsheidszorg) toe op een juiste en strikte naleving van de GDP richtlijnen in Nederland.

Opslag van geneesmiddelen is alleen toegestaan indien u hiertoe goedgekeurd en gecertificeerd bent. Hiervoor vraag je een GDP Groothandelsvergunning aan, die je pas krijgt als na een audit van IGZ blijkt, dat je aan alle voorwaarden voldoet. Als je enige tijd werkt met de GDP Groothandelsvergunning komt IGZ nogmaals en onaangekondigd langs voor een audit. Na een goed resultaat kom je dan in aanmerking voor het GDP certificaat.
Indien uzelf niet beschikt over GDP medicijnen opslag, kunt u de opslag van geneesmiddelen ook uitbesteden aan een bedrijf dat wel over de juiste vergunningen beschikt. CyberFreight is zo’n bedrijf dat beschikt over het GDP Certificaat. Hier leest u meer over deze mogelijkheden die CyberFreight biedt onder de GDP Groothandelsvergunning.

Opslag van Geneesmiddelen in het kort

  • GDP gecertificeerde opslag
  • 15-25 en 2-8 graden Celsius
  • Opslag van farma en API’s
  • Gecertificeerde medewerkers

Wat kan CyberFreight voor u betekenen?

CyberFreight Pharma Logistics heeft een dedicated GDP medicijnen opslag faciliteit in Nieuw-Vennep, welke gecertificeerd en temperatuur gecontroleerd is. Hier wordt de temperatuur gecontroleerd tussen de 15 en 25 graden Celsius gehouden en garanderen speciale koelcellen de kwaliteit van farmaceutische goederen en API’s die onder lagere, gecontroleerde temperaturen dienen te worden opgeslagen. Getrainde, gecertificeerde medewerkers zorgen dat u op de hoogte blijft van de status van uw zending en regelen indien gewenst de GDP distributie van uw geneesmiddelen naar ziekenhuizen, apotheken en andere wholesale bedrijven in de Benelux en de rest van Europa.

In oktober 2014 heeft IGZ haar grondige audit op CyberFreight uitgevoerd. Omdat wij aan alle kwalificaties van de richtlijnen voldeden is ons kort daarna het GDP Certificaat toegekend. Uiteraard zijn wij daar enorm trots op.

CyberFreight Pharma Logistics is tevens API geregistreerd en mag dus tevens deze goederen behandelen en doet ook dat volledig GDP compliant.

Meer weten?

Neem contact op met Willem Lodder voor meer informatie over Opslag van Geneesmiddelen