Contact

Email

Offerte

Track & Trace

GDP opslag storage cyberfreight pharmalogistics
GDP Opslag

GDP Opslag

De opslag van pharmaceutische producten, of het nu medicijnen zijn of grondstoffen (API’s – Active Pharmaceutical Ingredients), zijn onderhevig aan strikte regelgeving. Deze regelgeving wordt ook wel Good Distribution Practices genoemd. Deze worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn vastgesteld op basis van EU richtlijnen. Tevens ziet het Ministerie met behulp van de afdeling IGZ (Inspectie voor Gezondsheidszorg) toe op een juiste en strikte naleving van de GDP richtlijnen in Nederland.

GDP (Good Distribution Practices) opslag is alleen toegestaan indien u hiertoe goedgekeurd en gecertificeerd bent. Hiervoor vraag je een GDP Groothandelsvergunning aan, die je pas krijgt als na een audit van IGZ blijkt, dat je aan alle voorwaarden voldoet. Als je enige tijd werkt met de GDP Groothandelsvergunning komt IGZ nogmaals en onaangekondigd langs voor een audit. Na een goed resultaat kom je dan in aanmerking voor het GDP certificaat.
Indien uzelf niet beschikt over GDP opslag, kunt u de opslag ook uitbesteden aan een bedrijf dat wel over de juiste vergunningen beschikt. CyberFreight is zo’n bedrijf dat beschikt over het GDP Certificaat. Hier leest u meer over deze mogelijkheden die CyberFreight biedt onder de GDP Groothandelsvergunning.

Wat kunnen wij voor u doen?

GDP opslag GDP storageCyberFreight Pharma Logistics heeft een dedicated GDP opslag faciliteit in Nieuw Vennep, welke gecertificeerd en temperatuur gecontroleerd is. Hier wordt de temperatuur gecontroleerd tussen de 15 en 25 graden Celsius gehouden en garanderen speciale koelcellen de kwaliteit van pharma goederen en API’s die onder lagere, gecontroleerde temperaturen dienen te worden opgeslagen. Getrainde, gecertificeerde medewerkers zorgen dat u op de hoogte blijft van de status van uw zending en regelen indien gewenst de GDP distributie van uw geneesmiddelen naar ziekenhuizen, apotheken en andere wholesale bedrijven in de Benelux en de rest van Europa.

In oktober 2014 heeft IGZ haar grondige audit op CyberFreight uitgevoerd. Omdat we aan alle kwalificaties van de richtlijnen voldeden is ons kort daarna het GDP Certificaat toegekend. Uiteraard zijn we daar enorm trots op.

CyberFreight is tevens API geregistreerd en mag dus tevens deze goederen behandelen en doet dat volledig GDP compliant.

Meer informatie kunt u vinden op onze specifieke homepagina van onze pharma activiteiten, http://cyberfreight-pharmalogistics.nl/

Meer weten?

Neem contact op met Willem Lodder voor meer informatie over GDP Opslag