Contact

Email

Offerte

Track & Trace

Chinees Nieuwjaar: 4714 Het Jaar van de Haan

cyberfreight chinees jaar van de haanChinees nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Niet alleen in China en Taiwan, maar in vele China-towns in de wereld wordt het gevierd. Tegelijkertijd vieren andere Oost-Aziaten, zoals Koreanen en Vietnamezen ook hun nieuwjaar. Maar ook Mongolen en Tibetanen vieren het op dezelfde datum.

Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen. De Chinese nieuwjaarperiode eindigt met het lantaarnfestival, op de vijftiende dag van het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsperiode verblijft men bij familie en bezoekt men familie, vrienden en/of kennissen in de buurt of in hun jiaxiang, dat is het geboortedorp. Dit leidt tot grote migratiestromen. Ook liggen vele fabrieken aan de Chinese kustprovincies een week stil.

Volgens legenden was Nian (net als het Chinese woord voor ‘jaar’ uitgesproken als [njen]) een mens-etend roofdier in het oude China, dat ongemerkt huizen kon binnendringen. Heel het jaar verbleef Nian in de diepe zee en kwam alleen bij de overgang van Oud- op Nieuwjaar tevoorschijn. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en zij verdreven hem met explosies, vuurwerk, Chinese leeuwen en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen.

4714, het jaar van de Haan volgens de Chinese astrologie
De Haan is waakzaam en alert, en dat zullen we in dit jaar ook terug kunnen zien. Het is op zich wel een veelbelovend jaar, maar goede resultaten worden pas bereikt na de nodige inspanningen. In de loop van het jaar zal hard werken worden beloond.

Macho’s en spierballengedrag
Begin 2017 wordt de nieuwe Amerikaanse president beëdigd, en deze persoon zal al snel een politiek stempel willen drukken. We kunnen hier wel wat macho gedrag verwachten dat zich uitstrekt tot ver over de eigen landsgrenzen. Minderheden zullen zich steeds duidelijker profileren, lang onderdrukte spanningen komen ook hier aan de oppervlakte en dit kan politiek gezien de nodige instabiliteit opleveren. Internationaal gezien kan er sowieso sprake zijn van veel machtsvertoon en spanningen overal in de wereld. Maar uiteindelijk blijft het op veel plaatsen bij het tonen van de spierbundels en worden er toch overeenkomsten gesloten waardoor de spanningen weer wat wegebben. In het jaar van de Haan kunnen we wereldwijde verdragen verwachten waarvan de gevolgen tot ver in de toekomst merkbaar zijn.

Economie
Het patroon van orkanen en andere natuurrampen zal zich helaas nog wel voortzetten. Doordat er ook politiek gezien zoveel onzekerheid is zijn er tevens veel schommelingen te zien op financieel vlak. Dit is geen jaar om met snelle speculatie geld te verdienen, er moet weer gewoon gewerkt worden. Omdat de Haan waarde hecht aan uiterlijkheden kunnen we wel wat groei verwachten in de mode-industrie. Ook de fitness industrie, gezonde voeding en voedingssupplementen zitten in de lift.

Internet zal een steeds prominentere plaats in ons leven innemen. In 2005, het vorige jaar van de Haan, kwam YouTube online, en ook in dit jaar van de Haan kunnen we een bijzondere technische vooruitgang verwachten.

Uw zendingen vanuit China
Dit jaar begint het Chinese Nieuwjaar op 27 januari. Houdt u a.u.b. rekening met het feit, dat alles in China en Taiwan zo’n beetje stilstaat, ook in de dagen net voor 27 januari.
Indien u in deze periode wenst te verschepen dan kunnen er vertragingen optreden. Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar voor u en kunnen u verder informeren over de status van uw boeking en/of zending.

Geplaatst op 15 december 2016

Diensten

Opslag en Distributie

Opslag en Distributie

Diverse opslaglocaties op Schiphol en in de Rotterdamse haven. Beheer via e-stock...

Douane & BTW

Douane & BTW

Onze gecertificeerde en ruim ervaren declaranten helpen en adviseren u in alle aspecten...

China per Spoor

China per Spoor

Milieuvriendelijk vervoer inclusief LCL zendingen, aankomst in Nederland...

Cross Trades

Cross Trades

CyberFreight verzorgt de volledige zending naar de gewenste eindbestemming...

Projectvracht

Projectvracht

Zeer ruime ervaring met complexe projectvracht. Door ons netwerk schakelen wij snel...

Zeevracht

Zeevracht

Douaneproof FCL, LCL, Ro-ro en conventionele zendingen en een snelle inklaring...

Luchtvracht

Luchtvracht

Import en export met snelle verplaatsing naar onze eigen douaneloods...

Diensten overzicht
Distributie van vaccins

Distributie van vaccins

Uw betrouwbare partij voor de distributie van vaccins

Cleanroom Services

Cleanroom Services

Onze eigen Cleanroom wordt o.a. gebruikt voor fysieke douane controles...

Clinical Trials

Clinical Trials

Wij bieden wereldwijd volledig GDP compliant transport van clinical trial zendingen aan...

Passief Verpakken

Passief Verpakken

CyberFreight biedt diverse oplossingen voor temperatuur gecontroleerde verpakkingen...

Distributie Benelux

Distributie Benelux

Last Mile Distributie volgens volledige GDP kwalificatie en POD via onze portal...

Distributie Europa

Distributie Europa

Volledig GDP afleveren en ophalen van Groupage of Express? Bekijk onze opties...

Zeevracht Pharma

Zeevracht Pharma

Bekijk voor uw pharma zending per zeevracht ons zeer complete aanbod...

Luchtvracht Pharma

Luchtvracht Pharma

Onze inhouse experts verzorgen uw pharma zending volledig compliant...

Pharma diensten overzicht