Contact

Email

Offerte

Track & Trace

Chinees Nieuwjaar: het Jaar van de Aap

Chinees Nieuwjaar: het Jaar van de Aap

happyChineseNewyearHet Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en niet na 20 februari plaatsvinden. Het feest (en de twee dagen er op volgend) wordt gevierd in vrijwel geheel Azië en overal waar een duidelijk Chinese bevolkingsgroep is gevestigd.

Het is gebruikelijk dat men schulden afbetaalt. Verder worden er nieuwe kleren gekocht en wordt het huis schoongemaakt. Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geëerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier. En het vuurwerk dat wordt afstoken is eveneens verpakt in deze kleur. Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de draken- en leeuwendansen.
Volgens de Chinese astrologie is iemand die is geboren onder het teken van de aap meestal vrolijk, vol energie en creatief. De aap heeft geen neiging tot het behouden of vergaren van zaken, is vrijgevig, charmant en heeft gevoel voor humor. Apen kunnen diplomatiek overkomen omdat ze niet onvriendelijk willen zijn. Daarom zeggen ze een ander niet altijd de waarheid. Apen verbergen hun emoties echter niet. De aap slaagt er vaak in om problemen op te lossen, waarbij hij goed luistert naar de ander. Soms kan de aap niet redelijk zijn. Dan gebruikt hij al zijn vaardigheden om de hele wereld, inclusief zichzelf, ervan te overtuigen dat hij het juiste heeft gedaan.

Dit jaar begint het Chinese Nieuwjaar op 7 februari a.s. Houdt u alstublieft rekening met het feit dat alles in China en Taiwan zo ongeveer stilstaat, ook in de dagen net voor die datum.
Indien u in deze periode wenst te verschepen kunnen er vertragingen optreden. Onze medewerkers zijn altijd voor u beschikbaar en kunnen u verder informeren over de status van uw boeking en/of zending.

 

Geplaatst op 25 januari 2016

Contact

Mocht u vragen hebben, vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.