Contact

Email

Offerte

Track & Trace

CyberFreight gaat voor ISO 22000 en SKAL

CyberFreight gaat voor ISO 22000 en SKAL

shutterstock_166896857Naast de AEO, GDP, ISO9001 en ISO14001 certificaten heeft CyberFreight zichzelf nu als doel gesteld om ook het ISO 22000 certificaat te behalen. Veel ingrediënten die nodig zijn voor fabricage van medicijnen worden ook in de voedingsindustrie gebruikt. Met het ISO 22000 certificaat kan CyberFreight een breder pakket van diensten aanbieden.

ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid, die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. De volledige naam van de standaard is ISO 22000 Voedselveiligheid managementsystemen – eisen aan een organisatie in de voedselketen.

Deze ISO-norm werd ontwikkeld met als doel een voedselveiligheidsnorm in de markt te zetten die wereldwijd geaccepteerd kan worden. ISO 22000 is toepasbaar op de gehele voedingsketen, inclusief toeleveranciers als koelhuizen, transportbedrijven, machinebouwers en producenten van verpakkingsmaterialen.

De eisen die ISO 22000 stelt aan een voedselveiligheids-managementsysteem bevatten de volgende elementen:

  • interactieve communicatie
  • systeemmanagement
  • basisvoorwaardenprogramma
  • HACCP-principes

Het herkennen van de positie en de rol van een organisatie in de voedingsketen is essentieel voor een effectieve interactieve communicatie die als doel heeft de consument veilig voedsel te bieden.

Voor de opslag en behandeling van biologische producten zal CyberFreight tevens voor het SKAL certificaat gaan en daarmee haar dienstenportfolio voor de pharmaceutische industrie compleet hebben.

 

Geplaatst op 25 januari 2016

Contact

Mocht u vragen hebben, vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.