Contact

Email

Offerte

Track & Trace

Extra invoerheffingen op producten uit USA

Extra invoerheffingen op producten uit USA

Op vrijdag 22 juni was onder andere op het nieuws te horen,  dat de EU  tegenmaatregelen, als reactie op de heffingen van de USA op producten uit de EU, op vrijdag 22 juni heden zijn ingegaan.

Wij zijn al enkele weken bezig om duidelijkheid te krijgen over de exacte inhoud van de maatregelen, echter pas op de dag van ingang hebben wij de Uitvoeringsverordening, als bekrachtigd op 20 juni, precies zouden inhouden. Pas vandaag hebben wij de uitvoeringsverordening ontvangen die op 20 Juni bekrachtigd is.

Via deze LINK vindt u informatie over de aanvullende heffingen die BOVENOP het al geldende percentage invoerrechten van toepassing zijn. De heffingen zijn verdeeld in fase 1 (geldig vanaf 22 juni 2108) en fase 2,  welke eventueel later van toepassing zullen worden.

Wij hebben momenteel de vraag uit staan bij douane hoe zij omgaan met producten die weliswaar uit de USA komen, maar van oorsprong uit een ander land komen (b.v. T-shirts uit China). Douane kon daar nog geen antwoord op geven. Wij vermoeden dat de importeur middels certificaten van oorsprong zal moeten aantonen wat de oorsprong van een product is en dat, indien de oorsprong aantoonbaar anders is, de aanvullende heffingen niet zullen gelden.

Tot er een formeel standpunt van douane is adviseren wij derhalve om, indien de goederen daadwerkelijk van oorsprong uit een ander land dan de USA komen, op de factuur achter elke factuurregel het land van oorsprong te laten vermelden en tevens om de leverancier een certificaat van oorsprong te laten bijvoegen waarvan de aantallen, landen van oorsprong e.d.
overeenkomen met de info op de factuur.

Wij kunnen het ons voorstellen dat deze maatregelen vragen bij u oproepen. Ook wij hebben nog steeds vragen. Mocht u vragen hebben aarzelt u dan niet om contact op te nemen met CyberFreight.

 

Geplaatst op 22 juni 2018

Contact

Mocht u vragen hebben, vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.