Contact

Email

Offerte

Track & Trace

Forwarder van Formule 1

Forwarder van Formule 1

f1_1

Sinds 1999 is er jaarlijks een Formule 1 race in Maleisië op het Sepang Circuit. Dit jaar werd de race gehouden op 2 oktober, maar voor dat het zo ver is, moest de gehele karavaan vanuit Singapore naar Kuala Lumpur verhuisd worden.

De verhuizing begint meteen na de race. Terwijl de winnaar nog op het podium staat, beginnen de technici van de teams met het inpakken van alle apparatuur in speciaal daartoe ontwikkelde kratten, kisten en dozen. Met gecharterde vliegtuigen worden vanaf maandag de goederen overgevlogen naar de volgende locatie, waar uiterlijk dinsdag alles aangekomen moet zijn, zodat diezelfde technici daar weer alles kunnen uitpakken.

De logistiek is zo geregeld, dat een logistiek dienstverlener in het land waar de F1 race gehouden wordt, de goederen vanuit de gecharterde vliegtuigen lost en op de juiste plaat op het circuit neerzet. Tevens worden alle douane-formaliteiten voor invoer en wederuitvoer afgehandeld. De afspraak is dat de logistiek dienstverlener van de plaatselijke race, tevens de uitgaande vliegtuigen chartered.

f1_2L.I.N.K. Global Network lid Forward Freight Services Sdn Bhd in Maleisië is reeds sinds 1999 de logistieke dienstverlener voor de F1 race op het Sedang circuit. Een uitermate aansprekend project, welke uiteraard alleen gegund wordt aan zeer betrouwbare partners. Het is twee weken zeer hard werken, maar alle medewerkers van Forward Freight, echt niemand uitgezonderd, dragen elk jaar graag hun steentje bij om dit project tot een goed einde te brengen.

Met een mooie 2e plaats van Max Verstappen is de race in Maleisië ook voor ons Nederlanders succesvol geweest. Het is te hopen dat in de nabije toekomst ook Zandvoort weer een F1 race krijgt toegewezen.

 

 

 

Geplaatst op 28 oktober 2016

Contact

Mocht u vragen hebben, vul dan onderstaand formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.